Mamy 231376 przepisów na 585 blogach.

Najnowsze przepisy

Korfu, Lefkada, Itaka,...

Korfu, Lefkada, Itaka,...

#WspółpracaRecenzenckaUwielbiam greckie wyspy. Na... ⇖ 12

Zdrowotne Właściwości...

Zdrowotne Właściwości...

Jeżeli zastanawiasz się jakie zdrowotne właściwości... ⇖ 14

Kawuś z borówkami

Kawuś z borówkami

Ciasto Kawuś z borówkami to połączenie puszystego... ⇖ 31

Ciasto arbuz

Ciasto arbuz

Ciasto arbuzCiasto na szpinakowym biszkopcie z kremem... ⇖ 62

Pazurki kurki   kotlety...

Pazurki kurki kotlety...

Witajcie mam dla was dziś coś specjalnego a mianowicie... ⇖ 29

Bezglutenowa tarta z...

Bezglutenowa tarta z...

Zieleń wybuchła już na całego, a powietrze nieśmiało... ⇖ 18

Deser na skyrze z...

Deser na skyrze z...

Miałam skyr na dacie i padającego banana, więc chciałam... ⇖ 33

Pasta Sugo al pesto di...

Pasta Sugo al pesto di...

Pasta Sugo al pesto di rucola – Historia i Pochodzenie.... ⇖ 27

Przepis na jajka w...

Przepis na jajka w...

Przepis na prostą przekąskę lub śniadanie na ciepło,... ⇖ 43

Grzanki z frytkownicy...

Grzanki z frytkownicy...

Grzanki z frytkownicy beztłuszczowejPrzepis na chrupiące... ⇖ 26

Wyświetlono: 843 razy

Najprostszy chleb żytni

Najprostszy chleb żytni

W warunkach domowych zakwas / kwas/ czyli tzw. starter, przechowujemy w lodowce. Aby uzyc go do pieczenia chleba, bierzemy 2-3 lyzki i robimy z niego zaczyn na 12-16 godzin w zaleznosci od przepisu i ilosci skladnikow. Zakwas lodowkowy musimy dokarmiac po to aby uzupelnic jego ilosc lub jesli nie pieczemy czesto to odmlodzic i pozwolic mu „nabrac sil” do dalszego przechowywania aby uzyc w odpo...

Zobacz przepis...


Przepisy z bloga

Przetwory z płatków...

Przetwory z płatków...

Przepyszne przetwory z płatków róży.Róża... ⇖ 72

Herbaty fermentowane,...

Herbaty fermentowane,...

„Cudze chwalicie swego nie znacie” powtórzył znane... ⇖ 30

Galaretka z mniszka...

Galaretka z mniszka...

Płatki kwiatów mniszka najlepiej pozyskać bezpośrednio... ⇖ 90

Marynowane pączki...

Marynowane pączki...

Marynowane pączki mniszka lekarskiego przypominają... ⇖ 45

Chleb żytni z mąką...

Chleb żytni z mąką...

Przepis na ten chleb pochodzi z mojego archiwum z roku... ⇖ 90

Kiszone cytryny

Kiszone cytryny

Kiszone cytryny to kuchnia północnej Afryki a także... ⇖ 47

Domowy makaron z mąki...

Domowy makaron z mąki...

Pomysłów na kształt makaronu może być wiele w... ⇖ 72

Na zakwasie z tartym...

Na zakwasie z tartym...

Moi drodzy, apel do Was, czas zakasać rękawy i piec... ⇖ 80

Chleb żytnio-orkiszowy...

Chleb żytnio-orkiszowy...

Łyżeczka kurkumy spowodowała taki piękny kolor. Prosty... ⇖ 75

Radiowy przepis na...

Radiowy przepis na...

Przepis usłyszałam w radiu. Słuchaczka radia Ania,... ⇖ 82

Ta strona używa plików cookie w celu usprawnienia i ułatwienia dostępu do serwisu oraz prowadzenia danych statystycznych. Dalsze korzystanie z tej witryny oznacza akceptację tego stanu rzeczy.

Zapoznaj się również z nasza Polityka Prywatnosci

  
ROZUMIEM