Nalewka na pestkach z pigwowca japońskiego.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/10/nalewka-na-pestkach-z-pigwowca.html
Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.Składniki:pestki z pigwowca 25 dagalkohol 48% 1 litrmiód 125 mlsok z cytrynyWykonanie:Osuszone pestki z pigwowca umieszczamy w słoju i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Słój zamykamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji, co jakiś czas musimy pomieszać słojem. Po okresie maceracji...
Najnowsze przepisy
Niejednokrotnie zdarza się, że dziecko boi się nowych... ⇖ 11
Ten przepis na ciasto z kawową pianką i kajmakiem to... ⇖ 18
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 308
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 340
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 242
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 254
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1579
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1051
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 876
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 844
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 774
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 476
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 399









































