Nalewka na pestkach z pigwowca japońskiego.
Źródło: https://smakimariolki.blogspot.com/2024/10/nalewka-na-pestkach-z-pigwowca.html
Bardzo smaczna o smaku migdałowym, nalewka na pestkach pigwowca japońskiego o smaku migdałowym. Nalewka idealnie może zastąpić Amaretto do deseru Tiramisu.Składniki:pestki z pigwowca 25 dagalkohol 48% 1 litrmiód 125 mlsok z cytrynyWykonanie:Osuszone pestki z pigwowca umieszczamy w słoju i zalewamy roztworem miodu, soku z cytryny i alkoholu. Słój zamykamy szczelnie i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 tygodnie do maceracji, co jakiś czas musimy pomieszać słojem. Po okresie maceracji...
Najnowsze przepisy
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 5
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 16
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 374
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 397
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 294
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 303
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2983
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2138
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1484
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 858
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 757
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 694
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 670
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 666
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































