Najnowsze przepisy
Pieczenie chleba na zakwasie zmusza nas do wyhodowania... ⇖ 22
Panna cotta z owocami (jagodami, jeżynami i malinami).... ⇖ 54
Grecka zupa z klopsikami to aromatyczne danie, które... ⇖ 36
Nalewka poziomkowa, wytrawna.
Nalewka poziomkowa ma doskonały smak i aromat. Prawdziwy rarytas wśród nalewek.Składniki:poziomki leśne 1 litrspirytus 60% 750 ml (pół litra spirytusu 95% + 250 ml wody)woda przegotowana 750 mlWykonanie:Przebrane świeże poziomki umieszczamy w słoju (nie myjemy poziomek). Zalewamy poziomki spirytusem ponad owoce. Odstawiamy w ciepłe, ocienione miejsce na dwa dni. Po dwóch dniach...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 51
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 39
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 64
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 53
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 40
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 64