Najnowsze przepisy
Chłodnik z botwinką, koperkiem, ogórkiem i szczypiorkiem... ⇖ 6
Szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne ciasto. Przepis... ⇖ 227
Te przepyszne ciasto z kremem i truskawkami to połączenie... ⇖ 254
Szybki i łatwy przepis na Biszkopt Szpinakowy który jest... ⇖ 77
Palcówka kresowa, czosnkowa.
Palcówka to kiełbasa wieprzowa napychana palcem do cienkiego jelita wieprzowego przez odpowiedni lejek. Jest to surowa, dobrze przyprawiona, podsuszona kiełbasa. Kiełbasa ta ma swoją popularność na Podlasiu i kresach wschodnich. Pokrojona w cienkie plasterki bardzo smakuje w kanapkach.Surowiec:szynka wieprzowa 1,5 kgboczek 1 kgPrzyprawy:peklosól - sól warzonka (50%/50%)...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 55
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 52
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 72
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 56
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 47