Najnowsze przepisy
Grillowany łosoś z salsą mango Zapraszam was dzisiaj do... ⇖ 34
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 63
Racuszki drożdżowe.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z takiego samego ciasta jakie robimy na pączki. Takie racuszki to wspomnienie z lat dzieciństwa, a szczególnie z kolonii letnich gdzie panie kucharki często robiły je na podwieczorek. Są pyszne.Składniki:mąka pszenna 50 dagświeże drożdże 40 gcukier 1 łyżkamleko 250 mljajka 3 szt. (żółtka)masło 1 łyżkasól szczyptacukier waniliowy 16 gspirytus 3 łyżkiWykonanie:Drożdże rozpuszczamy w połowie...
Przepisy z bloga
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 42
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 40
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 31
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 50
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 156
Bardzo smaczne flaczki ugotowane z indyczych żołądków i... ⇖ 42