Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 109
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Salceson wieprzowy.

Domowy, biały salceson wykonany z wieprzowego mięsa i wieprzowych nóżek.Surowiec:2 nogi wieprzowe 1,5 kg1 kg mięsa wieprzowego - okrawki ze schabu1 kg mostek wieprzowyszklanka wywaru z gotowaniaPeklowanie:Wszystkie mięsa, łącznie z nóżkami pekluję 24 godziny według tabeli Dziadka .Do solanki dodaję wcześniej sparzone w rondelku (szklanka wody) liście laurowe, ziele angielskie i czosnek plus wywar z parzenia.Przyprawy:pieprz czarny łyżeczka 1kolendra gnieciona łyżeczka...
Przepisy z bloga
Pyszny salceson zrobiony z tylnej golonki wieprzowej i... ⇖ 178
Sernik jest o smaku śmietankowym, upieczony na spodzie z... ⇖ 204
Taka kolorowa jajecznica, bardzo smaczna.Składniki:2 jaja... ⇖ 137
Bardzo smaczne, pachnące pierniczki przygotowywane z... ⇖ 147
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417