Najnowsze przepisy
Pieczenie chleba na zakwasie zmusza nas do wyhodowania... ⇖ 4
Panna cotta z owocami (jagodami, jeżynami i malinami).... ⇖ 47
Grecka zupa z klopsikami to aromatyczne danie, które... ⇖ 33
Schab wieprzowy bez kości wędzony podpiekany.
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku na zrębkach olcha/buk.Surowiec:1,7 kg schabu bez kości, błon i narostówPeklowanie na mokro:ilość dni peklowania 4.Dodatki do solanki:woda 1 lpeklosól 65 gramcukier 15 gramliść laurowy 8 szt.ziele angielskie 18 ziarenczosnek pół główki (nie obierany)Wykonanie solanki:W 250 ml wody zagotowujemy liście...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z... ⇖ 51
Smażone kotlety schabowe, panierowane w mące, bułce... ⇖ 38
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 64
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 53
Podwójnie panierowany filet z kurczaka, usmażony i podany... ⇖ 40
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 63