Najnowsze przepisy
Czy wiesz, że Twoja codzienna dawka energii nie musi... ⇖ 60
Ciasto Aloha! to przepyszny i bardzo ładnie prezentujący... ⇖ 144
Ciasto Czarna OwcaCiasto Czarna Owca to pyszne, wilgotne,... ⇖ 104
Szynka (kulka) peklowana, parzona, wędzona.
Bardzo smaczna szynka, idealna na świąteczny stół. Szynka peklowana na mokro na 6 dni, z nastrzykiem, według tabeli Dziadka. Proces peklowania odbywał się w temp ok. 6 stopni Celsjusza. Wędzona metodą w garnku.Surowiec:- 1,2 kg. mięsa z szynki (kulka)Skład solanki:woda 0,5 lpeklosól 56 g,cukier 10 g.5 listki laurowe połamane5 ząbki czosnku12 ziarenek ziela...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczne flaczki ugotowane z indyczych żołądków i... ⇖ 30
Zbliża się weekend majowy, sezon grillowy. Postanowiłem... ⇖ 63
Usmażone kotlety ze zmielonego schabu wieprzowego podane z... ⇖ 68