Baci di dama
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/baci-di-dama.html
Włoskie migdałowo-czekoladowe kruche ciasteczka tzw. całuski damy , które pochodzą z Piemontu. Zamiast migdałów można użyć również orzechów laskowych. Ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień.Składniki na około 25 ciasteczek:150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej150 g mąki pszennej150 g masła100 g cukuszczypta solido...
Najnowsze przepisy
Są takie wypieki, które od pierwszego zapachu przenoszą... ⇖ 11
Kurczak z cebulką i papryką– aromatyczne danie, które... ⇖ 11
Keto torcik migdałowy z musem czekoladowym i z polewą(bez... ⇖ 14
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 676
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 680
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 718
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 772
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 660
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1142
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1036
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3647
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2305
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1657
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 924
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 878
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 838
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 786









































