Baci di dama
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/baci-di-dama.html
Włoskie migdałowo-czekoladowe kruche ciasteczka tzw. całuski damy , które pochodzą z Piemontu. Zamiast migdałów można użyć również orzechów laskowych. Ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień.Składniki na około 25 ciasteczek:150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej150 g mąki pszennej150 g masła100 g cukuszczypta solido...
Najnowsze przepisy
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 0
Coroczne poszukiwania świątecznych podarunków często... ⇖ 3
Kuchnia retro od kilku lat przeżywa niezwykły renesans... ⇖ 7
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 8
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 91
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27
[ Artykuł sponsorowany] Kuchnia Malezji i Singapuru:... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 654
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 661
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 695
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 751
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 634
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1129
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1022
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 254
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 91
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 48
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 38
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 35
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 29
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27






































