Baci di dama
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/baci-di-dama.html
Włoskie migdałowo-czekoladowe kruche ciasteczka tzw. całuski damy , które pochodzą z Piemontu. Zamiast migdałów można użyć również orzechów laskowych. Ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień.Składniki na około 25 ciasteczek:150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej150 g mąki pszennej150 g masła100 g cukuszczypta solido...
Najnowsze przepisy
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 6
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 8
Catering dietetyczny od Wygodnadieta.pl – dlaczego to... ⇖ 10
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 14
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 646
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 659
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 685
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 748
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 625
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1127
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1018
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2130
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1147
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 989
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 897
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 880
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 643









































