Baci di dama
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/baci-di-dama.html
Włoskie migdałowo-czekoladowe kruche ciasteczka tzw. całuski damy , które pochodzą z Piemontu. Zamiast migdałów można użyć również orzechów laskowych. Ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień.Składniki na około 25 ciasteczek:150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej150 g mąki pszennej150 g masła100 g cukuszczypta solido...
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 9
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 47
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 669
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 676
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 714
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 768
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 654
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1140
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1033
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2818
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2111
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1461
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 849
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 750
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 683
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 650









































