Baci di dama
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/baci-di-dama.html
Włoskie migdałowo-czekoladowe kruche ciasteczka tzw. całuski damy , które pochodzą z Piemontu. Zamiast migdałów można użyć również orzechów laskowych. Ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień.Składniki na około 25 ciasteczek:150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej150 g mąki pszennej150 g masła100 g cukuszczypta solido...
Najnowsze przepisy
W Wielkopolsce makiełki to tradycyjny wigilijny deser. W... ⇖ 2
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 11
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 109
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 647
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 659
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 686
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 748
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 625
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1127
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1019
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2137
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1150
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 995
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 902
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 886
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 657









































