Baci di dama
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/baci-di-dama.html
Włoskie migdałowo-czekoladowe kruche ciasteczka tzw. całuski damy , które pochodzą z Piemontu. Zamiast migdałów można użyć również orzechów laskowych. Ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień.Składniki na około 25 ciasteczek:150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej150 g mąki pszennej150 g masła100 g cukuszczypta solido...
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 21
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 59
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 669
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 676
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 714
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 769
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 655
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1140
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1035
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2868
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2115
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1467
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 851
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 753
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 684
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 655
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 622









































