Baci di dama
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/baci-di-dama.html
Włoskie migdałowo-czekoladowe kruche ciasteczka tzw. całuski damy , które pochodzą z Piemontu. Zamiast migdałów można użyć również orzechów laskowych. Ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień.Składniki na około 25 ciasteczek:150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej150 g mąki pszennej150 g masła100 g cukuszczypta solido...
Najnowsze przepisy
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 13
Jeżeli zastanawiasz się Jak Przechowywać Zakwas z... ⇖ 16
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 19
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 26
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 241
W lodówce zalegały mi pieczarki i kawałek mozzarelli... ⇖ 22
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 23
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 641
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 658
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 681
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 747
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 616
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1125
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1010
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1992
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1117
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 949
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 870
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 826
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 519









































