Baci di dama
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/baci-di-dama.html
Włoskie migdałowo-czekoladowe kruche ciasteczka tzw. całuski damy , które pochodzą z Piemontu. Zamiast migdałów można użyć również orzechów laskowych. Ciasteczka przechowujemy w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień.Składniki na około 25 ciasteczek:150 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej150 g mąki pszennej150 g masła100 g cukuszczypta solido...
Najnowsze przepisy
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 13
Składniki: ryż woreczek 100 gram, papryka średnia 6... ⇖ 13
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 45
Frytki z air fryer – chrupiące i złociste Chrupiące,... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 632
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 648
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 664
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 742
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 597
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1118
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 993
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 687
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 468
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 235
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 184
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 165









































