Najnowsze przepisy
Wprowadzenie do ciasta marcepanowego z owocami Ciasto... ⇖ 4
Wprowadzenie do Wielkanocnej babki z lukrem Wielkanocna... ⇖ 4
Wprowadzenie do malinowej babki czekoladowej Dlaczego warto... ⇖ 5
W sytuacji zagrożenia życia lub zdrowia niezwykle ważna... ⇖ 10
Fit TIRAMISU i kulinarne show w domowej kuchni Dziś biorę... ⇖ 16
Feta zapiekana w cieście filo

Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w cieście filo z miodem i prażonymi ziarnami sezamu. Gotowe pakieciki można również zrobić w wersji smażonej, ale wtedy danie będzie bardziej kaloryczne.Składniki:plaster sera fetapłat ciasta filo2 łyżki oliwyłyżka ziaren sezamumiódPiekarnik nastawić na 180 stopni C.Sezam uprażyć na suchej patelni.Płat ciasta filo...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 578
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 597
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 592
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 687
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 529
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1048
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 902
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1750
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 882
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 839
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 567
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 482
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 459