Najnowsze przepisy
Ciasto z rabarbarem na kefirze to pyszne, szybkie i bardzo... ⇖ 15
Sos miodowo-musztardowy gości na naszym stole od kilku lat... ⇖ 1
Szukasz inspiracji na letnią przekąskę, która zachwyci... ⇖ 17
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 16
Ciabatta
Przepis na włoską drożdżową ciabattę, którą możemy podawać w kanapkach na ciepło lub jako dodatek do sałatki czy zupy. Wymaga użycia miksera, ponieważ ciasto jest bardzo delikatne i luźne. Ale dzięki temu otrzymujemy lekkie i wilgotne pieczywo. Polecam zajadać ją moczoną w oliwie z oliwek.Składniki:375 g mąki300 g wody7 g drożdży suszonychłyżeczka soli2 łyżki oliwy z...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 350
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 384
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 376
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 454