Ciabatta

Przepis na włoską drożdżową ciabattę, którą możemy podawać w kanapkach na ciepło lub jako dodatek do sałatki czy zupy. Wymaga użycia miksera, ponieważ ciasto jest bardzo delikatne i luźne. Ale dzięki temu otrzymujemy lekkie i wilgotne pieczywo. Polecam zajadać ją moczoną w oliwie z oliwek.Składniki:375 g mąki300 g wody7 g drożdży suszonychłyżeczka soli2 łyżki oliwy z...
Najnowsze przepisy
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 15
Bigos z bakłażana – lekka i pyszna wariacja bez mięsa.... ⇖ 16
Delikatny filet z kurczaka w aksamitnym sosie czosnkowym to... ⇖ 18
Placuszki z Ricotty i Cytryną – Puszyste Jak Chmurka... ⇖ 16
Słodkie ze słonym?! O tak! Zwłaszcza z wykorzystaniem... ⇖ 16
Jesień pachnie śliwkami, cynamonem i świeżo upieczonym... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 610
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 628
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 639
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 726
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 568
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1097
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 973
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 704
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 164
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 129
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 124
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 121
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 119