Semifreddo al pistacchio

Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski deser. Idealne połączenie bezy włoskiej z bitą śmietaną, pastą pistacjową i siekanymi pistacjami.Składniki:szklanka śmietany 30 %100 g cukru60 g pasty z pistacji30 g niesolonych pistacjijajko + żółtkoduża garść siekanych pistacji do dekoracjiWodę i cukier rozpuścić w rondelku i gotować, aż postanie syrop. Powinien mieć...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 14
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 9
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 22
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 613
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 631
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 645
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 729
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 575
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1101
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 976
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 805
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 342
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 297
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 236
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 227