Semifreddo al pistacchio
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2021/06/semifreddo-al-pistacchio.html
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski deser. Idealne połączenie bezy włoskiej z bitą śmietaną, pastą pistacjową i siekanymi pistacjami.Składniki:szklanka śmietany 30 %100 g cukru60 g pasty z pistacji30 g niesolonych pistacjijajko + żółtkoduża garść siekanych pistacji do dekoracjiWodę i cukier rozpuścić w rondelku i gotować, aż postanie syrop. Powinien mieć...
Najnowsze przepisy
Śledzie po sułtańsku – słodko-kwaśne, z rodzynkami i... ⇖ 11
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 17
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 14
Polędwiczka wieprzowa to jedno z najszlachetniejszych... ⇖ 13
Składniki: jajka 3 sztuki L , cukier 3/4 szklanki, kakao... ⇖ 21
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 165
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 38
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 661
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 664
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 704
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 755
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 640
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1132
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1027
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 501
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 360
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 349
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 305
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 289
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 204
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 189
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 181









































