Torta di mele
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2021/04/torta-di-mele.html
Włoska szarlotka to puszyste ucierane ciasto z kawałkami świeżych jabłek i odrobiną cynamonu.Składniki na tortownicę 22 cm:4 jabłkacytryna2 jajka150 g cukru100 g masła250 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia150 g mleka1/2 łyżeczki cynamonuszczypta solidodatkowo: cukier puder do oprószeniaPiekarnik nastawić na 180 stopni C. Okrągłą blaszkę posmarować masłem i wyłożyć...
Najnowsze przepisy
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 6
Fit Paella z Kurczakiem(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 8
Ekspresowa masa makowa z bakaliami Ekspresowa masa makowa... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 638
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 657
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 679
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 746
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 614
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1125
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1006
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1860
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1099
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 922
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 856
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 802
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 498









































