Torta di mele
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2021/04/torta-di-mele.html
Włoska szarlotka to puszyste ucierane ciasto z kawałkami świeżych jabłek i odrobiną cynamonu.Składniki na tortownicę 22 cm:4 jabłkacytryna2 jajka150 g cukru100 g masła250 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia150 g mleka1/2 łyżeczki cynamonuszczypta solidodatkowo: cukier puder do oprószeniaPiekarnik nastawić na 180 stopni C. Okrągłą blaszkę posmarować masłem i wyłożyć...
Najnowsze przepisy
Jest coś magicznego w chwili, gdy pierwsze płatki śniegu... ⇖ 13
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 15
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 640
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 657
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 680
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 747
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 615
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1125
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1009
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1926
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1106
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 942
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 860
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 816
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 510









































