Torta di mele
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2021/04/torta-di-mele.html
Włoska szarlotka to puszyste ucierane ciasto z kawałkami świeżych jabłek i odrobiną cynamonu.Składniki na tortownicę 22 cm:4 jabłkacytryna2 jajka150 g cukru100 g masła250 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia150 g mleka1/2 łyżeczki cynamonuszczypta solidodatkowo: cukier puder do oprószeniaPiekarnik nastawić na 180 stopni C. Okrągłą blaszkę posmarować masłem i wyłożyć...
Najnowsze przepisy
Chleb orkiszowy na drożdżach W listopadzie ogród wycisza... ⇖ 7
CIASTECZKA CYNAMONOWEPyszne i bardzo aromatyczne ciasteczka... ⇖ 20
Crepes gryczane z papryką i jajkiem to francuska klasyka w... ⇖ 19
Fit Batatowy Wrap z Indykiem(*SERIA FIT*)Ten fit batatowy... ⇖ 20
Od zawsze lubiłem takie treściwe drugie dania . Mięcho... ⇖ 15
Sernik śmietankowy to ciasto dla tych, którzy lubią... ⇖ 129
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 632
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 648
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 665
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 742
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 598
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1119
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 993
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 697
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 530
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 245
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 196
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 191









































