Torta di mele
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2021/04/torta-di-mele.html
Włoska szarlotka to puszyste ucierane ciasto z kawałkami świeżych jabłek i odrobiną cynamonu.Składniki na tortownicę 22 cm:4 jabłkacytryna2 jajka150 g cukru100 g masła250 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia150 g mleka1/2 łyżeczki cynamonuszczypta solidodatkowo: cukier puder do oprószeniaPiekarnik nastawić na 180 stopni C. Okrągłą blaszkę posmarować masłem i wyłożyć...
Najnowsze przepisy
Ziemniaczki pieczone w Air Fryer – chrupiące, złociste... ⇖ 8
Ah, green beans at Thanksgiving! They’re not just a side... ⇖ 12
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 11
Ah, Thanksgiving dinner! It’s that glorious time of... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 626
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 641
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 658
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 733
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 589
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1113
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 988
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 896
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 625
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 468
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 444
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 419
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 415









































