Pavlova
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2021/06/pavlova.html
Beza chrupiąca z zewnątrz, a delikatna i piankowa wewnątrz to idealny deser na każdą okazję. Bardzo prosta do wykonania :)Składniki:4 białkaszklanka drobnego cukrułyżeczka mąki ziemniaczanejłyżeczka octu winnego400 ml śmietany 30 %2-3 łyżki cukru pudruświeże truskawkikilka listków świeżej miętyPiekarnik nastawić na 140 stopni C. Dużą płaską blaszkę wyłożyć papierem...
Najnowsze przepisy
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 2
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 8
Sos miodowo-musztardowy to jedna z tych kulinarnych... ⇖ 18
Aromatyczna, lekko słona, z chrupiącym słonecznikiem i... ⇖ 21
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 645
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 659
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 685
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 748
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 623
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1127
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1016
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2107
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1146
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 989
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 890
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 873
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 634









































