Pavlova
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2021/06/pavlova.html
Beza chrupiąca z zewnątrz, a delikatna i piankowa wewnątrz to idealny deser na każdą okazję. Bardzo prosta do wykonania :)Składniki:4 białkaszklanka drobnego cukrułyżeczka mąki ziemniaczanejłyżeczka octu winnego400 ml śmietany 30 %2-3 łyżki cukru pudruświeże truskawkikilka listków świeżej miętyPiekarnik nastawić na 140 stopni C. Dużą płaską blaszkę wyłożyć papierem...
Najnowsze przepisy
Zdarza Ci się zauważyć, że po lecie skóra wygląda na... ⇖ 9
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 11
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 89
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 17
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 646
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 659
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 686
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 748
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 625
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1127
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1019
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2135
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1149
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 993
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 900
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 885
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 653









































