Boczek z próżni surowy
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2019/04/boczek-z-prozni-surowy.html
SUROWIEC:-boczek bez skory najlepiej tlusty, im tlusciejszy tym lepiejPRZYPRAWY:-peklosol 22 g/kg-kozieradka 1g/kg-jalowiec mielony 1g/kg-czosnek swiezy w plasterkach ilosc wedlug uznaniaWYKONANIEBoczek nacieramy wszystkimi przyprawami kroimy czosnek w cieniutkie plasterki i ukladamy na boczku. Pakujemy prozniowo. Czas 5 miesiecy po 1-2 tygodniach w zaleznosci kto jak lubi czosnek wyjmujemy boczek...
Najnowsze przepisy
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 4
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 12
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 19
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 32
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 27
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 12
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 26
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 215
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 191
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1447
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 198
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 248
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 262
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 276
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 448
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1715
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1020
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 683
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 597
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 573
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 541
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 474
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 449









































