Kiełbasa swojska
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2025/06/kiebasa-swojska.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-karkówka 4 kg / szarpak-boczek 2,5 kg / 10 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosól lub sól warzona 18 g/kg-majeranek 2 g/kg-czosnek świeży 5g/kg zgnieciony w prasce i dodany do wody-woda 10%-pieprz czarny 4 g/kg-gorczyca biała i czarna po 2 g/kg-jelita wpWYKONANIEMięso kroimy w kostkę peklujemy lub solimy i zostawiamy na 2 dni w lodówce temp 4-6 stopni, Po tym czasie mięso mielimy, przyprawiamy dodajemy wodę z czosnkiem i dokładnie mieszamy do...
Najnowsze przepisy
Bajgle z makiem to pachnące, puszyste pieczywo, które... ⇖ 13
Jesień to idealny czas na eksperymenty z warstwami i... ⇖ 19
Szybka Surówka z Kiszonej Kapusty(*SERIA FIT*)Ta surówka... ⇖ 17
Fit Chrupiące Paluszki z Łososia(do przygotowania w... ⇖ 18
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 16
Dziś polecam pyszne ciacho. Mięciutkie i delikatne ciasto... ⇖ 29
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i... ⇖ 21
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 14
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 151
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 172
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1336
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 177
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 236
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 245
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 257
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 414
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-skrzydełka z... ⇖ 287
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 771
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 644
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 374
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 305
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 289









































