Kiełbasa Konesera
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2025/11/kiebasa-konesera.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie mięsa odbywało się na maszynce nr.8-karkówka 2,5 kg / szarpak-boczek 2,5 kg / 10 mm-łopatka 2 kg / 8 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosól 14 g/kg-wywar z robienia galarety 14% w stosunku do ilości mięsa, wywar był solony do smaku podczas robienia galarety-pieprz czarny 3g/kg-pieprz ziołowy białowieski 3g/kg-gorczyca czarna i biała po 2g/kg-liść laurowy mielony 0,5g/kg-czosnek zgnieciony w prasce 6g/kg-jelita wieprzowe- drewno...
Najnowsze przepisy
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 6
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 8
Zima to od zawsze najbardziej znienawidzony przez Ciebie... ⇖ 9
Rumiane placki z gotowanych ziemniaków zawsze kojarzą mi... ⇖ 19
Pieczone pierożki z piekarnika z duża ilością farszu to... ⇖ 103
Przepyszny bezglutenowy chlebek na słodko bazuje na... ⇖ 17
Krem z czekoladą Milka do tortu – aksamitny i delikatny.... ⇖ 17
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 152
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 172
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1341
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 178
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 236
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 248
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 261
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 419
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1028
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 830
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 820
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 743
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 436
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 359
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 335








































