Chała purimowa

Slodka chalka z rodzynkami, z zewnatrz chrupiaca a w srodku puszysta i maslana. Przepis kuchni zydowskiej, ktory pochodzi z opracowania zbiorowego Magazynu Kuchnia pt.: Domowy chleb, bulki i buleczki .Skladniki:500 g maki pszennej30 g swiezych drozdzy80 g cukru1/2 szkl. mlekajajko3 zoltkaszczypta soli150 g masla50 g rodzyneklyzka stopionego masla do posmarowania chalkiDrozdze rozetrzec z mlekiem i...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 9
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 10
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 612
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 631
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 644
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 729
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 575
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1101
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 976
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204