Chleb Borodinsky - żytni razowy rodem z Rosji
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2013/03/chleb-borodinsky-zytni-razowy-rodem-z.html
Anegdota mowi, iz zona jednego z rosyjskich generalow chcac zagrzac wojska w przeddzien bitwy pod Borodino, upiekla partie bochenkow razowego chleba zytniego, dodajac nasiona dzikiej kolendry, ktore z...
Najnowsze przepisy
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 18
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 17
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 21
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 16
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 25
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 37
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1008
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1216
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 1002
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 604
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2158
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7294
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 819
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 630
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 566
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 653
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 422
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 372
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 321
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 311
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 270
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 184
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 161
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 146
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 131









































