Chleb razowy żytni 80%
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2012/10/razowy-80-zytn.html
Zaczyn 325 g:2 lyzki zakwasu zytniego125 g maki zytniej razowej150 g wodyCalosc zagniec i pozostaw do przefermentowania przez 14-16 godzin.Zaparka 200 g:100 g maki zytniej razowej grubo mielone...
Najnowsze przepisy
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 5
Planujesz gotować regularnie, ale w tygodniu brakuje czasu... ⇖ 7
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawe danie z rybą w roli... ⇖ 9
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 13
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 11
Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznej marynacie... ⇖ 17
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 19
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1009
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1217
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 1003
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 605
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2160
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7300
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 823
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 630
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 567
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 653
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 581
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 507
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 486
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 419
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 388
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 385
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 375
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 257
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 257
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 252









































