Chleb razowy żytni 80%
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2012/10/razowy-80-zytn.html
Zaczyn 325 g:2 lyzki zakwasu zytniego125 g maki zytniej razowej150 g wodyCalosc zagniec i pozostaw do przefermentowania przez 14-16 godzin.Zaparka 200 g:100 g maki zytniej razowej grubo mielone...
Najnowsze przepisy
Prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom... ⇖ 14
Dzień dobry :-) Grudzień to zabiegany miesiąc, więc u... ⇖ 10
Przepis nadelikatne, puszyste i wilgotne ciasto z dodatkiem... ⇖ 15
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na po prostu mega HIT... ⇖ 22
Mąka owsiana sprawia, że ciasto jest nieco delikatniejsze... ⇖ 12
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1008
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1215
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 1000
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 600
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2155
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7293
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 818
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 630
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 564
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 652
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 394
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 301
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 291
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 235
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 188
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 171
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 145
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 86









































