Chleb razowy żytni 80%
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2012/10/razowy-80-zytn.html
Zaczyn 325 g:2 lyzki zakwasu zytniego125 g maki zytniej razowej150 g wodyCalosc zagniec i pozostaw do przefermentowania przez 14-16 godzin.Zaparka 200 g:100 g maki zytniej razowej grubo mielone...
Najnowsze przepisy
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 34
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 22
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 133
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 27
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 15
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 19
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1006
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1214
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 999
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 600
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2154
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7289
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 803
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 629
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 563
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 651
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 133
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 66
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 61
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 60
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 52
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 45
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 43
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 41
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 39
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 39








































