Najnowsze przepisy
Ciasto z rabarbarem na kefirze to pyszne, szybkie i bardzo... ⇖ 18
Sos miodowo-musztardowy gości na naszym stole od kilku lat... ⇖ 1
Szukasz inspiracji na letnią przekąskę, która zachwyci... ⇖ 19
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 16
Poolish
Zaczyn poolish powstal w Polsce i wyemigrowal przez Austrie do Francji. Poolish zostal wybrany przez francuskich piekarzy do wypiekania symbolu chleba francuskiego - bagietki.Poolish jest mieszanina m...
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 740
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 952
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 735
Najczesciej pieczemy chleby z dodatkiem roznych nasion -... ⇖ 620
Mial byc graham! Ale po otwarciu torebki z maka, ta... ⇖ 614
Struan to podobno chleb pochodzacy z zachodniej Szkocji. W... ⇖ 617
Krotkie sledztwo wykazalo, iz przepis zaczerpniety z... ⇖ 913
Fouace nantaise to rodzaj slodkiego drozdzowego ciasta,... ⇖ 622