Chleb z semoliną, na zakwasie, wg Hamelmana
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2016/10/chleb-z-semolina-na-zakwasie-wg.html
Kilka dni temu odkrylem zagubione na polce opakowanie semoliny, ktore kiedys kupilem, oczywiscie aby z niej zrobic chleb. Niestety zapomnialem o semolinie. I tak sobie cichutko przelezala na polce w k...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 6
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 6
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 20
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1008
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1217
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 1003
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 605
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2160
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7299
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 821
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 630
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 567
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 653
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 549
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 473
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 451
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 389
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 353
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 348
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 228
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 223









































