Ciasteczka Amaretti
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/06/ciasteczka-amaretti.html
Mocno migdałowe ciasteczka, pochodzące z Italii. Są chrupiące z zewnątrz, a lekko ciągnące w środku. Im dłużej je pieczemy, tym ciasteczka są bardziej suche, a mniej ciągnące. Przepis Gino D Acampo z programu Saturday Kitchen.Składniki na około 20 sztuk:170 g zmielonych migdałów170 g cukru pudru2 białka jajłyżka likieru amarettoPiekarnik nastawic na 170 stopni C. Blaszke...
Najnowsze przepisy
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 12
Polędwiczka wieprzowa to jedno z najszlachetniejszych... ⇖ 11
Składniki: jajka 3 sztuki L , cukier 3/4 szklanki, kakao... ⇖ 19
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 148
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 36
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 27
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 661
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 664
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 703
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 755
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 639
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1132
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1027
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 498
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 357
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 346
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 305
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 233
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 210
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 204
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 186
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 181









































