Ciasteczka Amaretti
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/06/ciasteczka-amaretti.html
Mocno migdałowe ciasteczka, pochodzące z Italii. Są chrupiące z zewnątrz, a lekko ciągnące w środku. Im dłużej je pieczemy, tym ciasteczka są bardziej suche, a mniej ciągnące. Przepis Gino D Acampo z programu Saturday Kitchen.Składniki na około 20 sztuk:170 g zmielonych migdałów170 g cukru pudru2 białka jajłyżka likieru amarettoPiekarnik nastawic na 170 stopni C. Blaszke...
Najnowsze przepisy
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 12
[ Artykuł sponsorowany] Kuchnia Malezji i Singapuru:... ⇖ 11
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 39
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 27
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 179
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 32
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 654
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 661
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 695
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 751
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 634
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1129
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1021
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 179
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 39
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 32
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 27
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 21































