Ciasteczka Amaretti
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/06/ciasteczka-amaretti.html
Mocno migdałowe ciasteczka, pochodzące z Italii. Są chrupiące z zewnątrz, a lekko ciągnące w środku. Im dłużej je pieczemy, tym ciasteczka są bardziej suche, a mniej ciągnące. Przepis Gino D Acampo z programu Saturday Kitchen.Składniki na około 20 sztuk:170 g zmielonych migdałów170 g cukru pudru2 białka jajłyżka likieru amarettoPiekarnik nastawic na 170 stopni C. Blaszke...
Najnowsze przepisy
Puszysty biszkopt i delikatny krem mascarpone Miękki... ⇖ 14
Są takie wypieki, które od pierwszego zapachu przenoszą... ⇖ 15
Kurczak z cebulką i papryką– aromatyczne danie, które... ⇖ 14
Keto torcik migdałowy z musem czekoladowym i z polewą(bez... ⇖ 18
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 676
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 680
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 718
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 772
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 660
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1142
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1036
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3655
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2306
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1657
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 925
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 878
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 839
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 786









































