Ciasteczka Amaretti
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/06/ciasteczka-amaretti.html
Mocno migdałowe ciasteczka, pochodzące z Italii. Są chrupiące z zewnątrz, a lekko ciągnące w środku. Im dłużej je pieczemy, tym ciasteczka są bardziej suche, a mniej ciągnące. Przepis Gino D Acampo z programu Saturday Kitchen.Składniki na około 20 sztuk:170 g zmielonych migdałów170 g cukru pudru2 białka jajłyżka likieru amarettoPiekarnik nastawic na 170 stopni C. Blaszke...
Najnowsze przepisy
Jeżeli zastanawiasz się Jak Przechowywać Zakwas z... ⇖ 11
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 17
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 23
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 211
W lodówce zalegały mi pieczarki i kawałek mozzarelli... ⇖ 17
Pyszne, wytrawne naleśniki z warzywami, kiełbasą i serem... ⇖ 22
Dziś będzie szybko smacznie i prosto. Prostota jest... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 641
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 658
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 681
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 747
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 616
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1125
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1010
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1979
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1116
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 949
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 869
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 824
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 518









































