Ciasteczka Amaretti
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/06/ciasteczka-amaretti.html
Mocno migdałowe ciasteczka, pochodzące z Italii. Są chrupiące z zewnątrz, a lekko ciągnące w środku. Im dłużej je pieczemy, tym ciasteczka są bardziej suche, a mniej ciągnące. Przepis Gino D Acampo z programu Saturday Kitchen.Składniki na około 20 sztuk:170 g zmielonych migdałów170 g cukru pudru2 białka jajłyżka likieru amarettoPiekarnik nastawic na 170 stopni C. Blaszke...
Najnowsze przepisy
Ciasto kawowe z bezą kokosową to wypiek, który doskonale... ⇖ 6
Ten przepis na zielony koktajl warzywny z blendera jest... ⇖ 10
Są dania, które robi się błyskawicznie, a smakują tak,... ⇖ 17
Makaron z cukinią i pomidorami– szybki, lekki i pyszny... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 632
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 651
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 666
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 743
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 598
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1119
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 993
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 711
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 567
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 262
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 256
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 212









































