Ciasteczka Amaretti
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/06/ciasteczka-amaretti.html
Mocno migdałowe ciasteczka, pochodzące z Italii. Są chrupiące z zewnątrz, a lekko ciągnące w środku. Im dłużej je pieczemy, tym ciasteczka są bardziej suche, a mniej ciągnące. Przepis Gino D Acampo z programu Saturday Kitchen.Składniki na około 20 sztuk:170 g zmielonych migdałów170 g cukru pudru2 białka jajłyżka likieru amarettoPiekarnik nastawic na 170 stopni C. Blaszke...
Najnowsze przepisy
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 12
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 7
Pomysł na deser z jabłkami Prosty, ponadczasowy deser... ⇖ 6
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 9
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 630
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 646
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 661
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 739
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 592
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1117
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 990
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 81
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 77
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 74
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 60









































