Co zrobić z ugotowanymi warzywami?

Warzywa gotowane w małej ilości wody po ugotowaniu zagęszcza się podprawą z mąki i tłuszczu czyli zasmażką, lub zawiesiną mąki i śmietany. Zasmażki mogą być z mąki bardziej lub mniej zrumienionej. Najdogodniej jest zrumienić mąkę na suchej patelni, a potem dodać tłuszcz, taka zasmażka smakuje tak samo, a jest lżej strawna od zasmażki z mąki… Czytaj dalej »Co zrobić z ugotowanymi warzywami? Artykuł Co zrobić z ugotowanymi warzywami? pochodzi z serwisu...
Najnowsze przepisy
Szukasz pomysłu na szybką, sycącą i wyjątkowo smaczną... ⇖ 7
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 19
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 18
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 17
Przepisy z bloga
W dzisiejszych czasach ilość dodatków, do produktów... ⇖ 477
Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić... ⇖ 572
Warzywa gotowane w małej ilości wody po ugotowaniu... ⇖ 529
To ostatnio mój śniadaniowy faworyt. Nie jest to danie... ⇖ 530
Bardzo smaczna rolada z mięsa mielonego, nadziewana... ⇖ 2014
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1552
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 266
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 216
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 201
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 166
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 160
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 151
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 124