Co zrobić z ugotowanymi warzywami?
Źródło: https://kulinarnesos.pl/co-zrobic-z-ugotowanymi-warzywami/
Warzywa gotowane w małej ilości wody po ugotowaniu zagęszcza się podprawą z mąki i tłuszczu czyli zasmażką, lub zawiesiną mąki i śmietany. Zasmażki mogą być z mąki bardziej lub mniej zrumienionej. Najdogodniej jest zrumienić mąkę na suchej patelni, a potem dodać tłuszcz, taka zasmażka smakuje tak samo, a jest lżej strawna od zasmażki z mąki… Czytaj dalej »Co zrobić z ugotowanymi warzywami? Artykuł Co zrobić z ugotowanymi warzywami? pochodzi z serwisu...
Najnowsze przepisy
Domowy zakwas z buraków to podstawa pysznego barszczu, ale... ⇖ 7
Błyskawiczny piernik z polewą czekoladową Błyskawiczny... ⇖ 8
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 21
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 15
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Sezon na dynie wciąż trwa. Pragnę Państwu przedstawić... ⇖ 615
W dzisiejszych czasach ilość dodatków, do produktów... ⇖ 535
Warzywa gotowane w małej ilości wody po ugotowaniu... ⇖ 577
To ostatnio mój śniadaniowy faworyt. Nie jest to danie... ⇖ 576
Bardzo smaczna rolada z mięsa mielonego, nadziewana... ⇖ 2169
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 561
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 475
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 470
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 394
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 371
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 360
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 234









































