Dynia faszerowana kaszą i szpinakiem
		Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2018/11/dynia-faszerowana-kasza-i-szpinakiem.html
		Kolejny przepis z dynia w roli glownej - tym razem moj wybor padl na dynie pizmowa. Gatunek ten ma charakterystyczny podluzny ksztalt, a w smaku jest slodkawy i lekko orzechowy. Do farszu uzylam kaszy bulgur, ale swietnie sprawdzi sie tu rowniez kuskus, quinoa a nawet peczak.Skladniki:mala dynia pizmowa1/2 szkl. kaszy np. bulgur, kuskus2 zabki czosnkumala czerwona cebulaszklanka lisci szpinaku bab...
		
		
		
		
		
Najnowsze przepisy
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 3
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 5
Gdybym miała wybierać między sernikiem, a szarlotką... ⇖ 8
Chrupiąca, różowa i pełna smaku – marynowana czerwona... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 628
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 644
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 660
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 737
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 592
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1116
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 990
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 65
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 60
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 55
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 46









































