Najnowsze przepisy
Lody z Krukamelą (Ninja Creami NC300EU) Są smaki,... ⇖ 14
Lody Dubajskie (Ninja Creami NC300EU) Jeśli lody mogą... ⇖ 17
Pizza z wykorzystaniem twarożku zamiast popularnego ciasta... ⇖ 20
To przepyszne czekoladowe ciasto z wiśniami, chałwą i... ⇖ 23
Prosty i szybki przepis na obiad, więc coś zdecydowanie... ⇖ 28
Namelaka Kinder Bueno to niezwykle kremowy, orzechowy krem... ⇖ 26
Lemoniada- Citronnada– tylko 3 składniki, a smak jak z... ⇖ 37
W prostocie siła: kilka składników - gnocchi, szparagi,... ⇖ 28
Figi nadziewane ricottą, miodem i orzechami

Rewelacyje połączenie smaków: figi nadziewane serem ricotta z odrobina świeżo startej gałki muszkatołowej, miodem iposienymiorzechami włoskimi. Przepis pochodzi z książki dr Catherine Itsiopoulos pt.: Dieta Śródziemnomorska Książka Kucharska .Składniki:3 świeże figi100 g sera ricotta lub mascarponeszczypta gałki muszkatołowejgarść orzechów włoskich i/lub...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 575
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 597
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 590
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 685
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 529
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1047
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 871
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1413
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 751
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 719
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 487
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 405
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 291