Fougasse z oliwkami, wg przepisu Hamelmana
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2014/03/fougasse-z-oliwkami-wg-przepisu.html
Zaproszony przez Amber, ktora razem z Magda Konwaliowa zorganizowala Marcowa Piekarnie, rzucilem sie do roboty, czyli do pieczenia Fougasse.W kuchni francuskiej Fougasse to rodzaj chleba, moze raczej ...
Najnowsze przepisy
Składniki: jajka 3 sztuki L , cukier 3/4 szklanki, kakao... ⇖ 11
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 111
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 29
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 23
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 24
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1008
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1216
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 1002
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 604
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2160
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7297
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 819
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 630
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 566
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 653
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 491
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 355
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 346
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 303
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 232
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 204
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 183
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 181









































