Fougasse z oliwkami, wg przepisu Hamelmana
Źródło: http://grahamka.blogspot.com/2014/03/fougasse-z-oliwkami-wg-przepisu.html
Zaproszony przez Amber, ktora razem z Magda Konwaliowa zorganizowala Marcowa Piekarnie, rzucilem sie do roboty, czyli do pieczenia Fougasse.W kuchni francuskiej Fougasse to rodzaj chleba, moze raczej ...
Najnowsze przepisy
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 1
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 23
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 18
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 28
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 44
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 21
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 19
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 33
Przepisy z bloga
W lutowej piekarni Amber znalazl sie bardzo ciekawy przepis... ⇖ 1015
Dzisiaj Wigilia, a wiec cos slodkiego specjalnie na ten... ⇖ 1222
W listopadowej Piekarni Amber upieklismy chleb orkiszowy.... ⇖ 1006
Inspiracja byl przepis znaleziony na hiszpanskim blogu Las... ⇖ 608
Co to jest Tang Zhong? Czasem nazywany water roux, lub... ⇖ 2166
Bardzo popularny w Japonii chlebek w stylu mlecznym... ⇖ 7312
Chleb z udzialem 70% maki zytniej na 3-fazowym ciescie... ⇖ 835
Nie da sie ukryc, ze chlebki na bazie startera Tang Zhong... ⇖ 635
Skoro powiedzialo sie A, trzeba powiedziec B. Skoro zrobilo... ⇖ 572
Pieczywo na starterze Tang Zhong robi sie bardzo szybko i... ⇖ 659
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1890
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1282
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 758
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 708
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 620
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 614
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 580
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 498
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 492
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 480









































