Golonka z kurką
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/05/golonka-z-kurka.html
SKŁADNIKI-golonka tylna ze skora 2 szt-peklosol 14 g/kg-lisc laurowy mielony 1 g/kg-ziele angielskie 1 g/kg-pieprz czarny 1 g/kg-woda 20 ml na puszke/sloik 300 g-cebulka suszona platek 5 g/kg- grzyb kurka marynowana wedlug uznania na puszke/sloikWYKONANIEKupiona golonke myjemy pod biezaca woda wykrawamy kosc i sciegna, tniemy w kostke 3-4 cm razem ze skora . Peklujemy zalecana dawka pekloso...
Najnowsze przepisy
Rumiane placki z gotowanych ziemniaków zawsze kojarzą mi... ⇖ 10
Pieczone pierożki z piekarnika z duża ilością farszu to... ⇖ 39
Przepyszny bezglutenowy chlebek na słodko bazuje na... ⇖ 13
Krem z czekoladą Milka do tortu – aksamitny i delikatny.... ⇖ 17
Odchudzanie jest dla Ciebie synonimem męki i czasu, który... ⇖ 19
Makowa Dama z Brzoskwiniami to idealne ciasto makowe na... ⇖ 44
19.11.2025 Magda Czasem mamy ochotę na coś w klimacie... ⇖ 14
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 152
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 172
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1341
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 178
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 236
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 248
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 261
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 418
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-skrzydełka z... ⇖ 291
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1021
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 818
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 807
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 732
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 429
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 354
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 334









































