Golonka
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2019/01/golonka.html
SUROWIEC-tylna golonka ze skoraPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosol 14 g/kg-ziele angielskie 1 g/kg-lisc laurowy 0,5 g/kg-pieprz czarny 1 g/kg-woda 15 ml na puszke sloik 300 gWYKONANIEZ golonki usuwamy reszte siersci .Golonke poddajemy klasyfikacji. Odcinamy skore ktora tniemy w kosteczke 1 cm, nastepnie pozyskujemy chude miesko bez blon i sciegien, ktore kroimy w kostke 2-4 cm. Chude mieso ...
Najnowsze przepisy
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 11
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 16
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 20
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 16
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 25
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 37
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 180
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 182
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1407
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 190
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 258
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 271
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 433
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 421
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 347
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 320
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 309
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 267
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 183
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 159
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 145
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 131









































