Karkówka wędzona i parzona Sous Vide
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/09/karkowka-wedzona-i-parzona-sous-vide.html
SUROWIEC-karkowkaPRZYPRAWY-peklosol ilosc wedlughttps://www.wyroby-domowe.pl/peklowanie-mokro-i-10.htmlWYKONANIEKupiona karkowke pluczemy pod biezaca woda. Przygotowujemy solanke wedlug kalkulatora , ta solanka robimy nastrzyk 60 ml na kg miesa i topimy w solance na 7 dni, odstawiamy do lodowki w temp.4-6 stopni . Po tym czasie wyjmujemy pluczemy lecz nie koniecznie. Wkladamy w siatke lub wi...
Najnowsze przepisy
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 3
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 12
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 20
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 15
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 5
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 21
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 214
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 191
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1447
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 198
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 248
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 261
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 276
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 447
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1705
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1004
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 682
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 596
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 572
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 540
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 471
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 470
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 446









































