Kiełbas wiejska wieprzowo -drobiowa
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/04/kiebas-wiejska-wieprzowo-drobiowa.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 5 kg / krojona jak leci bez klasyfikacji w kostke 1,5-2 cm-mieso z udzca indyka 3 kg / sitko 16 mm-podgardle z przyrostem miesnym bez skory 2 kg / sitko 8 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosol 18 g/kg lopatki i drobiu-sol morska 18 g/kg do podgardla-czosnek dobrej jakosci 7 g/kg-pieprz kolorowy mielony 2 g/kg-pieprz ziolowy bialowieski 2 g/...
Najnowsze przepisy
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 19
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 10
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 25
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 21
Domowa żurawina w słoikach to najlepszy dodatek do mięs,... ⇖ 12
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 16
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 162
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 180
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1360
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 187
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 255
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 269
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 430
Przepisy na czasie
Ciasto pijak siostry Anastazji to klasyka polskich stołów... ⇖ 62
Kebab na papierze do pieczenia Nastała moda na genialny... ⇖ 59
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu... ⇖ 55
Miękkie ciasto, aromatyczny farsz z kapusty i grzybów,... ⇖ 47
Domowy filet z indyka – zdrowa wędlina bez dodatków i w... ⇖ 44
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 38
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 38
MINI ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGOMam dla ciebie dzisiaj... ⇖ 36
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 31









































