Kiełbasa boczkowa
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/10/kiebasa-boczkowa.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-boczek bez skory 4 kg / krojony w kostke 3 cm-1 szt. golonka tylna / 2,5 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosol 19-20 g/kg-czosnek swiezy 6 g/kg-gorczyca mielona biala 2 g/kg-pieprz bialy 2 g/kg-pieprz czarny 1 g/ kg-galka muszkatolowa 0,5 /kg-ziele angielskie 0,5 g/kg-woda 300 ml boczku + 100 ml do golonki-oslonki bialkowe rozmiar 55-65 fiWYKONANIEKupion...
Najnowsze przepisy
Orzeszki to tradycyjne ciasteczka wypiekane na Święta... ⇖ 17
Sernik z rodzynkami to jeden z tych deserów, obok którego... ⇖ 13
18.12.2025 Magda Pieczona pierś z indyka z żurawiną to... ⇖ 15
Szukasz nowych inspiracji na Święta? Mam dla Ciebie moje... ⇖ 16
Wracamy z naszymi propozycjami na owsianki, a skoro jest... ⇖ 12
Sprawdzony przepis na ciasto, który wykorzystuje od wielu... ⇖ 17
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 225
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 192
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1450
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 202
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 251
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 265
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 283
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 452
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1929
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1325
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 772
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 711
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 629
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 626
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 594
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 588
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 511









































