Kiełbasa boczkowa
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/10/kiebasa-boczkowa.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-boczek bez skory 4 kg / krojony w kostke 3 cm-1 szt. golonka tylna / 2,5 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosol 19-20 g/kg-czosnek swiezy 6 g/kg-gorczyca mielona biala 2 g/kg-pieprz bialy 2 g/kg-pieprz czarny 1 g/ kg-galka muszkatolowa 0,5 /kg-ziele angielskie 0,5 g/kg-woda 300 ml boczku + 100 ml do golonki-oslonki bialkowe rozmiar 55-65 fiWYKONANIEKupion...
Najnowsze przepisy
Marynowana mozzarella to świetny pomysł na aromatyczną... ⇖ 23
Szybki barszczyk idealny do małych pierożków z mięsem... ⇖ 37
Domowe Piwo Imbirowe - Ginger Beer(*SERIA FIT*)Domowe piwo... ⇖ 28
Kochani! Święta to nie tylko przepisy i idealne dania,... ⇖ 44
Kompot wigilijny to dla mnie jeden z najbardziej domowych i... ⇖ 36
Barszcz Wigilijny na Domowym Zakwasie Buraczanym(Cook4me... ⇖ 49
Ten koktajl ze szpinakiem, jarmużem, selerem naciowym,... ⇖ 36
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 251
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 197
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1470
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 206
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 257
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 276
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 290
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 478
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3527
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2284
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1647
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 910
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 831
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 824
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 774
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 767









































