Kiełbasa czosnkowa
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/11/kiebasa-czosnkowa.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-4 kg boczek (chudy) 8 mm-3 kg karkowka szarpak-3 kg szynka w kostke 1-1,5 cmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-18 g/kg peklosol-2 g/kg pieprz czarny-0,5-1 g/kg kolendra mielona-0,5-1 g/kg chili nitki-1 g/kg majeranek-10-15 g/kg czosnek dobrej jakosci 50% krojony drobno 50% przepuszczony przez praske . 15 g polecam dla tych kto bardzo lubi czosnek, ja lubie dalem 15 g ...
Najnowsze przepisy
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 15
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 13
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 8
Jedne z moich ulubionych ciasteczek z lukrem i kremem... ⇖ 17
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 25
Szyszki czekoladowe to przepyszny, słodki deser, idealny... ⇖ 27
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 210
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 188
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1446
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 197
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 247
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 259
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 275
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 446
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1601
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 664
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 583
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 557
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 512
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 463
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 463
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 435
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 358









































