Kiełbasa czosnkowa
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/11/kiebasa-czosnkowa.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-4 kg boczek (chudy) 8 mm-3 kg karkowka szarpak-3 kg szynka w kostke 1-1,5 cmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-18 g/kg peklosol-2 g/kg pieprz czarny-0,5-1 g/kg kolendra mielona-0,5-1 g/kg chili nitki-1 g/kg majeranek-10-15 g/kg czosnek dobrej jakosci 50% krojony drobno 50% przepuszczony przez praske . 15 g polecam dla tych kto bardzo lubi czosnek, ja lubie dalem 15 g ...
Najnowsze przepisy
Prosta w przygotowaniu, efektowna i zaskakująca w smaku... ⇖ 4
Orzeszki to tradycyjne ciasteczka wypiekane na Święta... ⇖ 23
Sernik z rodzynkami to jeden z tych deserów, obok którego... ⇖ 18
18.12.2025 Magda Pieczona pierś z indyka z żurawiną to... ⇖ 19
Szukasz nowych inspiracji na Święta? Mam dla Ciebie moje... ⇖ 16
Wracamy z naszymi propozycjami na owsianki, a skoro jest... ⇖ 12
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 225
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 192
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1450
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 202
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 251
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 265
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 283
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 452
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1935
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1342
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1202
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 777
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 714
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 634
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 627
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 594
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 511









































