Kiełbasa czosnkowa
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/11/kiebasa-czosnkowa.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-4 kg boczek (chudy) 8 mm-3 kg karkowka szarpak-3 kg szynka w kostke 1-1,5 cmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-18 g/kg peklosol-2 g/kg pieprz czarny-0,5-1 g/kg kolendra mielona-0,5-1 g/kg chili nitki-1 g/kg majeranek-10-15 g/kg czosnek dobrej jakosci 50% krojony drobno 50% przepuszczony przez praske . 15 g polecam dla tych kto bardzo lubi czosnek, ja lubie dalem 15 g ...
Najnowsze przepisy
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 12
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 6
Gwiazda betlejemska Zimowe wieczory mają w sobie coś z... ⇖ 5
Druga nieco inna propozycja fit makowca, którego robi się... ⇖ 13
Śledzie gajowego z suszonymi borowikami (po myśliwsku)Są... ⇖ 22
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 221
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 192
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1449
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 201
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 251
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 263
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 281
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 450
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1826
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1205
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 725
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 699
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 614
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 603
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 568
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 491
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 488
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 470









































