Kiełbasa Gajowego
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2020/05/kiebasa-gajowego.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMaszynka nr.81.Łopatka 7 kgPo klasyfikacji uzyskałem :-1 kl 3,5 kg / Mięso podzieliłem na dwie części jedną pokroiłem w kostkę 1,5 cm druga część szarpak-2 kl 2,4 kg /10 mm-3 kl 1,1 kg /2,5 mm2.Boczek 2 kg /10 mm3.Słonina 1 kg / Krojona w kostkę 0,5-1 cmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosól 18 g/kg-sól warzona do słoniny 18 g...
Najnowsze przepisy
W prostocie siła!Klasyk w odcukrzonym wydaniuUprzejmie... ⇖ 8
Uwielbiam te pierniczki bez cukru! Są delikatne i kruche,... ⇖ 11
Witam Kochani! Kotlety z fileta są smaczne, ale mogą być... ⇖ 11
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 10
Seromakowiec – połączenie delikatnego sernika i makowca... ⇖ 20
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 10
Kruchutkie rogaliki orzechowe - ciasteczka idealne na Boże... ⇖ 17
Składniki:recipe: 1 rolkę ciasta francuskiego rozwinąć... ⇖ 15
Domowe sosy to często niedoceniane skarby domowej kuchni.... ⇖ 15
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 172
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 181
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1361
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 190
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 257
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 270
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 431
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 367
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 277
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 245
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 224
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 179
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 162
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 76
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 71









































