Kiełbasa Śląska

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-2,5 kg boczku /8 mm-1,5 kg szynki /szarpak-1 szt. tylna golonka wieksza bez skory /2,5 mm-jelita 26-28 mmPRZYPRAWY-peklosol 18 g/kg-czosnek swiezy 5 g/kg-pieprz czarny 3 g/kg-kolendra 2 g/kg-woda 200 ml. dodana podczas dodawania przypraw i 100 ml. dodana po kilku godzinach przed nabijaniem w jelitaWYKONANIEKupione mieso myjemy,osuszamy i kroimy w duza kostke do...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 23
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 189
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 26
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 120
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 154
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1230
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 160
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 218
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 226
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 215
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 370
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-skrzydełka z... ⇖ 252
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204