Kiełbasa Śląska
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/07/kiebasa-slaska.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-2,5 kg boczku /8 mm-1,5 kg szynki /szarpak-1 szt. tylna golonka wieksza bez skory /2,5 mm-jelita 26-28 mmPRZYPRAWY-peklosol 18 g/kg-czosnek swiezy 5 g/kg-pieprz czarny 3 g/kg-kolendra 2 g/kg-woda 200 ml. dodana podczas dodawania przypraw i 100 ml. dodana po kilku godzinach przed nabijaniem w jelitaWYKONANIEKupione mieso myjemy,osuszamy i kroimy w duza kostke do...
Najnowsze przepisy
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 7
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 20
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 69
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 18
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 11
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 18
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 10
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 82
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 164
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 181
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1360
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 188
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 255
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 269
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 430
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 315
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 185
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 82
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 69
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 57
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 51
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 44
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 41







































