Kiełbasa Śląska
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/07/kiebasa-slaska.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-2,5 kg boczku /8 mm-1,5 kg szynki /szarpak-1 szt. tylna golonka wieksza bez skory /2,5 mm-jelita 26-28 mmPRZYPRAWY-peklosol 18 g/kg-czosnek swiezy 5 g/kg-pieprz czarny 3 g/kg-kolendra 2 g/kg-woda 200 ml. dodana podczas dodawania przypraw i 100 ml. dodana po kilku godzinach przed nabijaniem w jelitaWYKONANIEKupione mieso myjemy,osuszamy i kroimy w duza kostke do...
Najnowsze przepisy
Przed Wami pyszna sałatka z tuńczykiem i kuskusem. To... ⇖ 9
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 8
Kiedy Gordon Ramsay w jednym z odcinków swojego programu... ⇖ 15
Bigos staropolski to jedno z najbardziej kultowych dań... ⇖ 23
Czy jest lepszy comfort food niż kluseczki? Chyba nie!... ⇖ 19
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 19
Różnorodność w sposobie odżywiania to podstawa, nawet... ⇖ 18
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 161
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 141
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 162
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1252
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 172
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 230
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 241
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 252
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 402
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-skrzydełka z... ⇖ 267
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 462
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 161
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 122
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 103
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 103
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 90
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 84








































