Kiełbasa Śląska
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/07/kiebasa-slaska.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-2,5 kg boczku /8 mm-1,5 kg szynki /szarpak-1 szt. tylna golonka wieksza bez skory /2,5 mm-jelita 26-28 mmPRZYPRAWY-peklosol 18 g/kg-czosnek swiezy 5 g/kg-pieprz czarny 3 g/kg-kolendra 2 g/kg-woda 200 ml. dodana podczas dodawania przypraw i 100 ml. dodana po kilku godzinach przed nabijaniem w jelitaWYKONANIEKupione mieso myjemy,osuszamy i kroimy w duza kostke do...
Najnowsze przepisy
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 14
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 13
Polędwiczka wieprzowa to jedno z najszlachetniejszych... ⇖ 13
Składniki: jajka 3 sztuki L , cukier 3/4 szklanki, kakao... ⇖ 21
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 162
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 38
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 186
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 184
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1427
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 192
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 258
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 273
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 433
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 500
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 360
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 348
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 305
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 283
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 234
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 204
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 189
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 181









































