Kiełbasa surowa- wędzona podsuszana
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2020/01/kiebasa-surowa-wedzona-podsuszana.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIERozdrabnianie odbywało się na maszynce nr. 8-1 kg boczku bardziej tłusty niż chudy /10 mm-1 kg karkówki / szarpak-1 kg łopatki 2 kl./ 13 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosól 20-21 g/kg-czosnek suszony rozdrabniany w moździerzu 1 g /kg-pieprz czarny grubo mielony 3 g/kg-cukier 1 g/kg-gorczyca ziarno 4 g/kg-jałowiec mielony 2 g/kg-jelita wieprzowe...
Najnowsze przepisy
Surówka z buraka i gruszki to propozycja na pyszny dodatek... ⇖ 4
Dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie pierniczki w trochę... ⇖ 18
Przepis na świąteczne maślane kruche ciasteczka jak... ⇖ 11
Są takie smaki, które całkowicie wykraczają poza swoje... ⇖ 25
Piernik krakowski to klasyczne, domowe ciasto o głębokim... ⇖ 26
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 26
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 212
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 189
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1447
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 198
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 248
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 261
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 276
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 447
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1624
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 672
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 585
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 559
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 518
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 506
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 465
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 464
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 437









































