Kiełbasa wieprzowa parzona
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2019/12/kiebasa-wieprzowa-parzona.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMaszynka nr.8-3 kg boczek tłuściejszy / 10 mm-3 kg karkówka /szarpak-2 kg łopatka 1 klasa / szarpak-1 kg łopatka 2 klasa / 13 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosól 19-20 g kg-pieprz czarny drobno mielony 3 g/kg-czosnek 7 g/kg-gorczyca ziarno 4 g/kg-jałowiec mielony 2 g/kg-majeranek 1-1,5 g /kg-woda 10%WYKONANIEMięso tniemy na kawałki około 4 cm w celu...
Najnowsze przepisy
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 8
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 86
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 21
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 22
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 17
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 180
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 182
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1411
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 190
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 258
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 272
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 433
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 425
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 397
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 323
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 320
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 274
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 207
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 187
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 162
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 151
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 138









































