Kiełbasa z łopatki
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2019/05/kiebasa-z-opatki.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE- lopatka 7 kg-podgardle 1 kg - 8 mm maszynka nr.8Po klasyfikacji uzyskalem :1 kl- 3,5 kg - krojona nozem na okolo 1,5-2 cm kostke2 kl-2 kg - 8 mm maszynka nr.83 kl- 1,5 kg -2,5 mm maszynka nr.8PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosol 19 g/kg-pieprz czarny 3 g/kg-ziola prowansalskie 10 g do calosci-czosnek zgnieciony w prasce 5 g/kg-jelita wieprzowe-uzylem tez bialkowych ...
Najnowsze przepisy
Pyszna i prosta choinka. To ratunek na szybko, by coś... ⇖ 6
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem... ⇖ 14
Kurczak pieczony z pomarańczami – soczysty, aromatyczny... ⇖ 15
Rate this post Szynka miodowa z indyka na kanapki... ⇖ 18
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 34
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 25
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 209
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 188
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1442
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 197
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 247
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 259
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 275
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 445
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1500
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 657
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 576
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 551
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 504
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 457
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 450
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 429
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 340









































