Kiełbasa z łopatki
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2019/05/kiebasa-z-opatki.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE- lopatka 7 kg-podgardle 1 kg - 8 mm maszynka nr.8Po klasyfikacji uzyskalem :1 kl- 3,5 kg - krojona nozem na okolo 1,5-2 cm kostke2 kl-2 kg - 8 mm maszynka nr.83 kl- 1,5 kg -2,5 mm maszynka nr.8PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosol 19 g/kg-pieprz czarny 3 g/kg-ziola prowansalskie 10 g do calosci-czosnek zgnieciony w prasce 5 g/kg-jelita wieprzowe-uzylem tez bialkowych ...
Najnowsze przepisy
13.12.2025 Magda Ta piernikowa owsianka z piekarnika to... ⇖ 0
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 9
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 8
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 19
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 21
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 14
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 203
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 186
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1439
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 196
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 244
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 259
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 274
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 441
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1186
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 629
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 548
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 528
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 473
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 431
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 427
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 414
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 311









































