Kiełbasa z orzechem włoskim
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/10/kiebasa-z-orzechem-woskim.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 2 kg druga klasa /szarpak-lopatka 1 kg pierwsza klasa w kostke 1-2 cm-boczek 2 kg /10 mm-wolowina lopatka 1,5 kg / szarpak-wolowina lata 0,5 kg /2,5 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-orzech wloski prazony na odrobinie oleju 35-40 g/kg (rozgnieciony w mozdzierzu )-peklosol 19-20 g/kg-pieprz czarny 2 g/kg-pieprz cytrynowy 1 g/kg-czosnek swiezy 2 g/kg-kolendra...
Najnowsze przepisy
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 7
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 8
Przepis na aromatyczny barszcz z pieczonych buraków.... ⇖ 13
Ciasto metrowiec z cappuccino Kto z nas nie zna przepisu... ⇖ 20
Kruche, zielone, mięciutkie i cudownie świąteczne. Te... ⇖ 17
Pyszny obiad? kolacja? czy może śniadanie? jak wolicie... ⇖ 11
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 1
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 177
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 182
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1361
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 190
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 258
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 271
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 431
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 404
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 306
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 298
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 245
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 193
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 178
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 156
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 126









































