Kiełbasa z orzechem włoskim
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/10/kiebasa-z-orzechem-woskim.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 2 kg druga klasa /szarpak-lopatka 1 kg pierwsza klasa w kostke 1-2 cm-boczek 2 kg /10 mm-wolowina lopatka 1,5 kg / szarpak-wolowina lata 0,5 kg /2,5 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-orzech wloski prazony na odrobinie oleju 35-40 g/kg (rozgnieciony w mozdzierzu )-peklosol 19-20 g/kg-pieprz czarny 2 g/kg-pieprz cytrynowy 1 g/kg-czosnek swiezy 2 g/kg-kolendra...
Najnowsze przepisy
Pyszna i prosta choinka. To ratunek na szybko, by coś... ⇖ 3
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem... ⇖ 8
Kurczak pieczony z pomarańczami – soczysty, aromatyczny... ⇖ 14
Rate this post Szynka miodowa z indyka na kanapki... ⇖ 17
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 32
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 24
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 209
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 188
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1441
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 197
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 247
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 259
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 275
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 445
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1490
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 657
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 575
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 547
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 502
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 451
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 448
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 429
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 338









































