Kiełbasa z orzechem włoskim
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/10/kiebasa-z-orzechem-woskim.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 2 kg druga klasa /szarpak-lopatka 1 kg pierwsza klasa w kostke 1-2 cm-boczek 2 kg /10 mm-wolowina lopatka 1,5 kg / szarpak-wolowina lata 0,5 kg /2,5 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-orzech wloski prazony na odrobinie oleju 35-40 g/kg (rozgnieciony w mozdzierzu )-peklosol 19-20 g/kg-pieprz czarny 2 g/kg-pieprz cytrynowy 1 g/kg-czosnek swiezy 2 g/kg-kolendra...
Najnowsze przepisy
Prosta w przygotowaniu, efektowna i zaskakująca w smaku... ⇖ 7
Orzeszki to tradycyjne ciasteczka wypiekane na Święta... ⇖ 24
Sernik z rodzynkami to jeden z tych deserów, obok którego... ⇖ 18
18.12.2025 Magda Pieczona pierś z indyka z żurawiną to... ⇖ 19
Szukasz nowych inspiracji na Święta? Mam dla Ciebie moje... ⇖ 16
Wracamy z naszymi propozycjami na owsianki, a skoro jest... ⇖ 12
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 225
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 192
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1450
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 202
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 251
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 265
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 283
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 452
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1936
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1343
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1245
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 777
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 714
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 634
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 627
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 594
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 511









































