Kiełbasa z orzechem włoskim
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/10/kiebasa-z-orzechem-woskim.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 2 kg druga klasa /szarpak-lopatka 1 kg pierwsza klasa w kostke 1-2 cm-boczek 2 kg /10 mm-wolowina lopatka 1,5 kg / szarpak-wolowina lata 0,5 kg /2,5 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-orzech wloski prazony na odrobinie oleju 35-40 g/kg (rozgnieciony w mozdzierzu )-peklosol 19-20 g/kg-pieprz czarny 2 g/kg-pieprz cytrynowy 1 g/kg-czosnek swiezy 2 g/kg-kolendra...
Najnowsze przepisy
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 19
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawe danie z rybą w roli... ⇖ 20
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 21
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 17
Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznej marynacie... ⇖ 18
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 20
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 195
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 186
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1435
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 195
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 259
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 274
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 437
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 586
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 514
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 490
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 424
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 399
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 388
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 379
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 266
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 262
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 255









































