Kiełbasa z orzechem włoskim
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/10/kiebasa-z-orzechem-woskim.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 2 kg druga klasa /szarpak-lopatka 1 kg pierwsza klasa w kostke 1-2 cm-boczek 2 kg /10 mm-wolowina lopatka 1,5 kg / szarpak-wolowina lata 0,5 kg /2,5 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-orzech wloski prazony na odrobinie oleju 35-40 g/kg (rozgnieciony w mozdzierzu )-peklosol 19-20 g/kg-pieprz czarny 2 g/kg-pieprz cytrynowy 1 g/kg-czosnek swiezy 2 g/kg-kolendra...
Najnowsze przepisy
Miękkie precle dworcowe – domowy przepis inspirowany... ⇖ 6
Okres jesienno-zimowy to czas, kiedy niemalże na każdym... ⇖ 4
23.12.2025 Magda Super słodkie mini babeczki z kremem... ⇖ 4
Jeśli szukasz przepisu na chleb wiejski na drożdżach,... ⇖ 18
Takie ciasto piekła na Boże Narodzenie nasza babcia... ⇖ 14
Surówka z kiszonej kapustyz jabłkiem, porem, marchewką i... ⇖ 12
W naszym rodzinnym domu babcia Ksenia zawsze robiła torcik... ⇖ 13
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 243
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 196
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1461
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 205
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 256
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 273
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 289
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 471
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3373
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2223
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1589
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 880
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 806
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 787
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 748
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 743









































