Kiełbaska Wielkanocna
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2025/05/kiebaska-wielkanocna.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce nr.8-3 kg szynka szarpak dwu oczkowy-3 kg boczek 10 mm-1kg łopatka 4 mmPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosól 17 g/kg-pieprz czarny 3 g/kg-pieprz ziołowy białowieski 3g/kg-majeranek 2g/kg-czosnek niedźwiedzi 1g/kg-czosnek świeży 5g/kg-chilli grys 2g/kg-ser żółty najlepiej jakiś twardy 6% w stosunki do ilości mięsa-gorczyca biała i czarna po 2 g/kg-woda 10% w stosunku do ilości mięsa-jelita wieprzowe i osłonka...
Najnowsze przepisy
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 6
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 6
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 8
Kanapka na ciepło z kiełbasą, cebulą, usmażona w jajku... ⇖ 14
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 15
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 21
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 217
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 192
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1449
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 198
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 249
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 263
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 276
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 448
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1728
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1043
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 683
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 598
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 574
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 542
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 474
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 471
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 452









































