Najnowsze przepisy
Szparagi w kremowym, serowym sosie to przepis na dobry... ⇖ 16
Pasta z tuńczyka z groszkiem Pyszne smarowidło do chleba... ⇖ 13
Kotlety a la ryba po grecku to mój zupełnie nowy pomysł... ⇖ 14
Surówka z selera i marchewki do obiaduEkspresowa surówka... ⇖ 16
Kluski na parze z truskawkami
Kluski na parze w Polsce mają przeróżne nazwy: pampuchy, parowce, parowańce, parzaki czy buchty (nie mylić z czeskimi bułeczkami o tej samej nazwie). Nazywamy je różnie, ale łączy je jedno - to ciasto drożdżowe gotowane na parze uformowane w spłaszczoną od spodu kulę, po ugotowaniu puszyste i sprężyste. Mogą być podawane na przeróżne słodkie i wytrawne sposoby. Ja po...
Przepisy z bloga
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 10
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 53
Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem... ⇖ 78