Konserwa turystyczna wg.JackaW
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2020/07/konserwa-turystyczna-wgjackaw.html
Konserwę którą zaprezentuje zrobiłem podpierając się przepisem Centralnego przemysłu mięsnego z roku 1960 szyfr 417. Zrobiłem mielonki na dwa sposoby wykorzystując dodatek 2% skrobi ziemniaczanej i 10% wywaru z gotowania skórek ,oraz 3% skrobi ziemniaczanej i 20% wywaru z gotowania skórek. Po otwarciu obu puszek byłem zaskoczony małą różnicą w...
Najnowsze przepisy
Prosta, a jednocześnie pełna smaku! Sałatka z jajkiem i... ⇖ 8
Jeśli tak jak ja lubisz czasem przełamać klasyczne smaki... ⇖ 14
Kajzerki zapiekane z tuńczykiem i warzywami – prosty... ⇖ 10
Chcesz, żeby pizza z domowego piekarnika miała chrupki... ⇖ 11
Latem popularność lodów świderków znacznie wzrasta,... ⇖ 10
Są takie wypieki, które potrafią poprawić humor już... ⇖ 21
Śledzie po sułtańsku – słodko-kwaśne, z rodzynkami i... ⇖ 15
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 32
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 20
Polędwiczka wieprzowa to jedno z najszlachetniejszych... ⇖ 14
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 187
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 184
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1430
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 192
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 258
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 273
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 433
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 508
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 452
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 361
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 350
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 335
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 307
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 253
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 235
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 207
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 192









































