Konserwa turystyczna wg.JackaW
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2020/07/konserwa-turystyczna-wgjackaw.html
Konserwę którą zaprezentuje zrobiłem podpierając się przepisem Centralnego przemysłu mięsnego z roku 1960 szyfr 417. Zrobiłem mielonki na dwa sposoby wykorzystując dodatek 2% skrobi ziemniaczanej i 10% wywaru z gotowania skórek ,oraz 3% skrobi ziemniaczanej i 20% wywaru z gotowania skórek. Po otwarciu obu puszek byłem zaskoczony małą różnicą w...
Najnowsze przepisy
Aromatyczna papryka pieczona w oliwie to świetny dodatek... ⇖ 8
Jest coś magicznego w chwili, gdy pierwsze płatki śniegu... ⇖ 13
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 21
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 157
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 176
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1351
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 185
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 239
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 252
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 268
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 425
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1930
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1107
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 943
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 860
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 817
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 511









































