Konserwa Tyrolska wg. JackaW
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2020/06/konserwa-tyrolska-wg-jackaw.html
Przepis autorski:SUROWIEC I ROZDRABNIANIERozdrabniałem na maszynce nr 8Proponuję dwa składy surowca do wyboru.Wersja pierwsza-1,5 kg boczek ( troszkę tłustszy ) /5-6 mm- 1,5 kg karkówka / 5-6 mm-1 kg mięso z golonki razem z tłustym /4 mmWersja druga-2 kg boczku (troszkę tłustszy) /5-6 mm-1 kg wołowiny kl. 2 /5-6 mm-1 kg mięso z golonki razem z tłusty / 4 mmPRZYPRAWY...
Najnowsze przepisy
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 18
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 17
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 21
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 16
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 25
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 37
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 180
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 182
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1410
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 190
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 258
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 272
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 433
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 422
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 374
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 321
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 311
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 270
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 184
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 161
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 146
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 132









































