Krakowska parzona
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2017/11/krakowska-parzona.html
Surowiec-wieprzowina kl.1 3 kg (lopatka)-wieprzowina kl.2 1 kgPrzyprawy i materialy pomocnicze-peklosol 18-20 g/kg-cukier 1 g/kg-pieprz czarny 2 g/kg-kolendra mielona 1 g/kg-czosnek swiezy dobre...
Najnowsze przepisy
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 6
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 13
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 15
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 184
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 184
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1424
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 192
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 258
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 273
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 433
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 467
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 342
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 341
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 299
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 227
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 174
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 173
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































