Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
Sprawdzone przepisy na kluski śląskie i bigos z kiszonej... ⇖ 3
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 0
Coroczne poszukiwania świątecznych podarunków często... ⇖ 4
Kuchnia retro od kilku lat przeżywa niezwykły renesans... ⇖ 7
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 8
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 93
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 654
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 661
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 695
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 751
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 634
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1129
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1022
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 255
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 93
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 49
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 38
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 35
Przepis na aromatyczną korzenną szarlotkę idealną na... ⇖ 29
Sycylia słynie z wyjątkowych słodkości, a jedną z nich... ⇖ 27






































