Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
Zima sprzyja siedzeniu w domu i jedzeniu bardziej sycących... ⇖ 10
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 5
Szukasz przepisów na roślinne zupy? Mam dla Ciebie aż 12... ⇖ 8
pasta rybna Często brakuje nam czasu na przygotowanie... ⇖ 13
Rewelacyjny świąteczny przysmak do barszczyku. Taki co... ⇖ 26
Piecuchy to rewelacyjny dodatek do barszczyku na święta i... ⇖ 17
Bienenstich jest jednym z najbardziej znanych i lubianych... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 643
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 659
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 682
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 747
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 618
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1127
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1010
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2016
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1125
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 959
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 874
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 846
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 521









































