Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 16
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 32
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 27
Pyszny przepis na noodle z mięsem mielonym. Szybki,... ⇖ 24
Wyobraź sobie ten moment: wyjmujesz z piekarnika idealną... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 657
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 663
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 695
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 751
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 636
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1131
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1023
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 359
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 267
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 212
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 188
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 171
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 152
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 71
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 67









































