Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
Błyskawiczna fasolka po bretońsku Szybkie, proste i... ⇖ 12
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 18
Makowiec z kremem czekoladowym to wilgotne, aromatyczne i... ⇖ 26
Są takie dania, które podczas gotowania przenoszą nas... ⇖ 21
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 17
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 634
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 656
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 677
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 746
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 608
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1123
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1003
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1033
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 849
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 826
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 450
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 366
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 349









































