Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 4
Dzisiaj przychodzę do Was z kolejnym przepisem na proste i... ⇖ 14
Świąteczne ciasteczka czekoladowe renifery to uroczy i... ⇖ 7
Kiedy za oknem robi się chłodniej, nic tak nie rozgrzewa... ⇖ 12
Kotlety ruskie – prosty i pyszny pomysł na obiad Jeśli... ⇖ 17
Sernik Kinder Country to naprawdę wyjątkowy przepis! Ma... ⇖ 23
Puszyste racuchy bez jabłek. Szybkie, proste i idealne na... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 630
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 647
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 661
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 739
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 592
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1117
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 992
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 555
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 184
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 143
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 114
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 112
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 99
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 91









































