Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 22
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 18
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 28
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 44
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 21
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 19
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 33
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 668
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 673
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 711
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 764
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 648
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1139
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1032
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1887
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1281
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 756
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 707
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 620
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 613
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 580
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 498
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 492
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 480









































