Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
Niejednokrotnie zdarza się, że dziecko boi się nowych... ⇖ 5
Ten przepis na ciasto z kawową pianką i kajmakiem to... ⇖ 13
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 7
Prosta sałatka z kurczakiem, kuskusem perłowym, jajkiem,... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 635
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 656
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 678
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 746
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 611
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1125
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1003
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1520
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1047
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 873
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 841
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 771
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 469
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 396









































