Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
W okresie bożonarodzeniowym a w zasadzie od pierwszych dni... ⇖ 4
Wilgotne brownie w świątecznej formie Pana Ciastka. Mały... ⇖ 6
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 16
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 19
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 12
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 664
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 666
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 706
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 761
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 642
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1135
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1029
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1174
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 629
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 548
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 527
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 473
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 429
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 427
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 414
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 310









































