Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
Sos koperkowy do ryby to klasyka kuchni domowej, która... ⇖ 16
Błyskawiczny Majonez Mleczny Ten domowy majonez mleczny z... ⇖ 11
Proteinowe naleśniki owsiane z białkiem, toppingiem o... ⇖ 17
Ciasto Czekoladowe Bez Mąki to idealny deser dla osób,... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 637
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 656
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 678
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 746
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 611
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1125
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1004
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1711
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1070
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 881
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 846
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 784
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 482
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 413









































