Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 7
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 10
Pieczone podudzia z kurczaka w aromatycznej marynacie... ⇖ 15
Pasztet z karpia z dodatkiem jeszcze kilku ryb. Jest on dla... ⇖ 17
Przez lata robiłam różne deski przekąsek, ale ta deska... ⇖ 12
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 664
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 665
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 704
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 755
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 642
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1133
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1029
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 578
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 505
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 486
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 418
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 388
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 382
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 373
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 256
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 255
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 251









































