Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 7
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 12
KROKIETY Z PIECZARKAMI I SEREMTego dania nie może... ⇖ 23
21.12.2025 Magda Piernikowe tosty francuskie z piekarnika... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 670
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 677
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 714
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 769
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 655
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1140
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1036
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2970
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2132
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1484
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 857
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 756
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 693
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 666
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 659
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 652









































