Najnowsze przepisy
Dorsz w sosie koperkowym to idealny pomysł na danie,... ⇖ 10
Ciasto drożdżowe z owocami to proste i klasyczne ciasto,... ⇖ 4
SAŁATKA Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I MIODEMDzień dobry.... ⇖ 15
Omlet na śniadanie to idealne rozpoczęcie dnia. Można je... ⇖ 23
Przepis na pyszne i pięknie się prezentujące ciasto z... ⇖ 10
Pyszna sałatka z ananasem, fasolką czerwoną, papryką,... ⇖ 35
Limoncello
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 348
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 383
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 375
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 452