Limoncello
Źródło: http://www.wyzwaniakuchenne.pl/2020/07/limoncello.html
Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 1
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 10
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 17
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 26
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 35
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 664
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 666
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 705
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 757
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 642
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1134
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 1029
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 600
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 523
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 499
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 433
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 277
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 267
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 266









































