Limoncello

Likier cytrynowy pochodzący z włoskiego regionu Kampania, a dokładnie z wybrzeża Amalfitańskiego. Piękny, intensywnie żółty kolor oraz świeży, orzeźwiający smak zawdzięcza skórce cytryny, dlatego warto kupić te z uprawy ekologicznej. Limoncello tradycyjnie podaje się po posiłku, najlepiej smakuje mocno schłodzone. Przepis Genaro Contaldo, który zaleca macerować skórki przez...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 8
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 21
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 16
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 23
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Toskańskie mocno chrupiące ciasteczka z pistacjami i... ⇖ 612
Tradycyjna grecka zupa z zielonej soczewicy na bazie... ⇖ 630
Delikatne semifreddo pistacjowe to półmrożony włoski... ⇖ 641
Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w... ⇖ 728
Tradycyjny i prosty przepis na spaghetti alla carbonara,... ⇖ 572
Klasyczna włoska babka Ciambella, którą piecze się w... ⇖ 1100
Grecki chleb typu flat bread , który tradycyjnie spożywa... ⇖ 974
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 781
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 275
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 200
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 197