Mielonka ,,jak dawniej
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/10/mielonka-jak-dawniej.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 900 g/ sitko fi 5 mm-boczek 800 g/sitko fi 5 mm-podgardle 300 g/ sitko fi 8 mmPRZYPRAWY I SKŁADNIKI ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE-sol nie jodowana do podgardla 20 g/kg-peklosol do lopatki i boczku 19 g/kg-czosnek swiezy dobrej jakosci 8 g-pieprz czarny 3-4 g/kg-woda 150 ml-skrobia ziemniaczana 6 g-praska-termometr z sonda-cyrkulator-duzy garnek lub lodowka turystyczn...
Najnowsze przepisy
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 11
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 16
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 21
Przewożenie tortów i ciast wbrew pozorom nie musi być... ⇖ 12
Jesteś na redukcji i obawiasz się, aby początek nowego... ⇖ 18
Ciasto Kajmakowa Rozkosz to pyszne i proste ciasto z masą... ⇖ 23
19.12.2025 Magda Ten sernik z kruszonką i żurawiną ma... ⇖ 25
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 231
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 194
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1452
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 203
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 253
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 267
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 286
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 455
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2304
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2029
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1389
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 810
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 724
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 654
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 632
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 617









































