Mielonka ,,jak dawniej
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/10/mielonka-jak-dawniej.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 900 g/ sitko fi 5 mm-boczek 800 g/sitko fi 5 mm-podgardle 300 g/ sitko fi 8 mmPRZYPRAWY I SKŁADNIKI ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE-sol nie jodowana do podgardla 20 g/kg-peklosol do lopatki i boczku 19 g/kg-czosnek swiezy dobrej jakosci 8 g-pieprz czarny 3-4 g/kg-woda 150 ml-skrobia ziemniaczana 6 g-praska-termometr z sonda-cyrkulator-duzy garnek lub lodowka turystyczn...
Najnowsze przepisy
Przed Wami pyszna sałatka z tuńczykiem i kuskusem. To... ⇖ 9
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 8
Kiedy Gordon Ramsay w jednym z odcinków swojego programu... ⇖ 16
Bigos staropolski to jedno z najbardziej kultowych dań... ⇖ 24
Czy jest lepszy comfort food niż kluseczki? Chyba nie!... ⇖ 20
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 20
Różnorodność w sposobie odżywiania to podstawa, nawet... ⇖ 19
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 141
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 162
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1252
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 172
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 230
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 241
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 252
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 402
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-skrzydełka z... ⇖ 267
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 469
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 162
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 123
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 103
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 103
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 90
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 85









































