Mielonka ,,jak dawniej
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2018/10/mielonka-jak-dawniej.html
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-lopatka 900 g/ sitko fi 5 mm-boczek 800 g/sitko fi 5 mm-podgardle 300 g/ sitko fi 8 mmPRZYPRAWY I SKŁADNIKI ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE-sol nie jodowana do podgardla 20 g/kg-peklosol do lopatki i boczku 19 g/kg-czosnek swiezy dobrej jakosci 8 g-pieprz czarny 3-4 g/kg-woda 150 ml-skrobia ziemniaczana 6 g-praska-termometr z sonda-cyrkulator-duzy garnek lub lodowka turystyczn...
Najnowsze przepisy
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 7
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 25
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 22
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 19
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 178
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 182
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1361
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 190
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 243
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 258
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 271
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 431
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 414
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 315
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 308
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 259
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 203
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 158
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 141
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 103









































