Mielonka wieprzowa - 2
Źródło: https://smakijackaw.blogspot.com/2019/10/mielonka-wieprzowa-2.html
SUROWIEC:-boczek 1 kg-karkowka 1 kg-szynka 1 kg-pachwina 0,5 kg-podgardle bez gruczolow i skory 0,5 kgPRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-peklosol 15 g/kg-czosnek zgnieciony przez praske 2 g/kg-pieprz czarny drobno mielony 3 g/kg-ziele angielskie 0,5 g/kg-woda 600 ml do calosci-skrobia ziemniaczana 30 g do calosci-puszki-zamykarka do puszek-szybkowarWYKONANIECaly surowiec tniemy w 3 cm kostke ...
Najnowsze przepisy
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 15
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 10
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 18
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 37
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 28
Przepisy z bloga
SUROWIEC-400 g mięso z łopatki-300 g mięso drobiowe-300... ⇖ 220
SUROWIEC I ROZDRABNIANIEMielenie odbywało się na maszynce... ⇖ 192
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 1449
SUROWIECWP-boczek bez skóry 1 kg-pachwina bez skóry1... ⇖ 201
SUROWIEC I ROZDRABNIANIE-łopatka 2 kg/8 mm-pachwina 0,5... ⇖ 251
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-ćwiartki z... ⇖ 263
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-boczek ze... ⇖ 278
SUROWIEC, PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 450
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1802
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1177
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 663
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 613
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 600
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 562
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 488
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 480
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 462









































